Startup, který zprostředkovává digitální platby získává novou investici a valuaci 5 miliard dolarů!

Screen Shot 2015-07-28 at 18.46.32
0Zobrazit komentáře

Teprve 5 let starý startup, který zprostředkovává digitální platby na webu a na mobilních zařízeních, oznámil nové investiční kolo, které ho posunulo na pohádkovou valuaci 5 miliard dolarů, v přepočtu asi 122,2 miliard korun. Řeč je o americkém startupu Stripe, který založili a vedou bratři Patrick a John Collisonovi a který má rozvětvené kanceláře v 25 zemích po celém světě. Bohužel Česká republika se zatím s podporou nesetkala a je tak nutné zakládat zahraniční bankovní účet.

V posledním kole investic nabral Stripe částku, která se blíží 100 milionům dolarů od společností jako Visa, American Express nebo notoricky známých Sequoia Capital. Přesnou částku ale Stripe odmítl komentovat. Je to již druhá obří investice v tomto roce, ve které se podařilo valuaci posunout na 3,5 miliard dolarů se 70 milionovou investicí.

google_2

Přečtěte si takéNejvětší akviziční nabídky posledních let, které nakonec nevyšly, ale mohly změnit historiiNejvětší akviziční nabídky posledních let, které nakonec nevyšly, ale mohly změnit historii

Kromě investice ohlásil Stripe s Visou klíčové partnerství, aby vzájemně vylepšili a zabezpečili digitální platby všech svých zákazníků a aby byl Stripe schopen rychleji expandovat na další trhy. Největším přímým konkurentem pro Stripe je momentálně Braintree – ten si v roce 2013 koupil PayPal za 800 milionů dolarů, informuje NY Times.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym