Naprosto geniální! Tohle high-tech kolo umožní komukoliv si otevřít vlastní kavárnu

Michal PtáčekMichal Ptáček

20150105210807-wheelys_p1
0Zobrazit komentáře

Dnes si představíme produkt, který jednoznačně potěší všechny kávové nadšence s podnikatelským duchem. Jmenuje se Wheelys a v principu se o jedná o high-tech kolo, které se po kompletním rozložení promění v plně vybavenou kavárnu, umožnující komukoliv si otevřít takové vlastní pojízdné Starbucks.

Wheelys vzniklo původně ve Švédsku a že jde o opravdu do detailu promyšlený produkt, dokazují dvě věci. Jednak je to fakt, že celý projekt nedávno zaujal vyhlášený kalifornský Y Combinator, který se do něj rozhodl investovat a jednak je to samotná výbava, která dokládá, že tvůrci mysleli opravdu na všechno.

11150908_489684011188113_5026327047754031400_n

Přečtěte si takéTahle firma vytiskla na 3D tiskárně nejnovější Batman oblekTahle firma vytiskla na 3D tiskárně nejnovější Batman oblek

Co Wheelys umí?

Wheelys v aktuální verzi 3.0 totiž obsahuje takřka vše, co pro provoz vlastní kavárny potřebujete: od 20 litrové nádrže na vodu, přes 3 přístroje schopné připravit kávu, až po dřez s tekoucí vodou, obrandované kelímky, mrazák, rozkládací stůl, možnost pěstovat si vlastní kávu nebo třeba LCD displeje, které komunikují s dodanou aplikací, schopnou elektronicky řešit jednak platby a jednak například i nastavení správné teploty pro co nejlepší kávu.

A to nejlepší? Celý komplet je poháněn pouze solární energií.

Kolik to celé stojí?

Projekt je momentálně součástí kampaně na crowdfundingovém portálu Indiegogo, kde si tvůrci dali za cíl získat 50 tisíc dolarů. Tuto metu se jim naprosto s přehledem podařilo překonat během necelých dvou dnů a bude tak zajímavé sledovat, kam až se výsledná částka vyšplhá. Do konce kampaně totiž zbývá ještě 24 dnů, s tím, že se zatím podařilo vybrat 84 tisíc dolarů.

Wheelys je jinak možné při této příležitosti předobjednat za cenu 2999 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 74 tisíc Kč.

wheelys1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym