Český internetový obchod CZC se po první polovině roku přehoupl přes 1 miliardu korun

Screen Shot 2015-07-29 at 19.41.34
0Zobrazit komentáře

Jeden z největších českých e-shopů s elektronikou CZC.cz každým rokem roste v desítkách procent. Za minulý rok to byl růst o 40% na 2,4 miliardy korun se ziskem 18,7 milionů korun. První polovinu letošního roku zakončil s tržbami 1,227 miliard korun, což je zhruba o 30% více než v roce předešlém za stejné období, informoval server E15.cz.

Největší podíl na vysokém růstu má rostoucí zájem o nositelnou elektroniku a klasika v podobě mobilních telefonů, televizí a notebooků. Pravděpodobně největší konkurencí je pro CZC stále Alza nebo Mall.cz. Ten jako jeden z mála nenabízí až na výjimky vyzvednutí na pobočce ten samý den, což například u CZC tvoří 83% všech objednávek.

yelp-new-san-francisco-headquarters_1

Přečtěte si takéPopulární server na hodnocení podniků opět prudce ztrácí na hodnotě a bojuje s GooglemPopulární server na hodnocení podniků opět prudce ztrácí na hodnotě a bojuje s Googlem

V posledních měsících se spekuluje o tom, že je CZC na prodej a že by jeden z potencionálních kupců mohla být investiční skupina Rockaway, pod kterou patří E-Commerce Holding, provozující e-shopy Vivantis, Koloniál nebo Proděti.cz. Žádná ze stran ale přímé vyjednávání nepotvrdila.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym