CEO po prodeji firmy rozdělil svým zaměstnancům více než půlmiliardový bonus

nevzat
0Zobrazit komentáře

Před 15 lety Nevzat Aydin založil tureckou food delivery službu Yemeksepeti, kterou nedávno prodal německé společnosti Delivery Hero za 589 milionů dolarů, tedy asi 14,5 miliardy korun. Ale nešlo o standardní prodej, ve kterém se sloučí všichni zaměstnanci s větším hráčem a musí držet krok. Třetina z nich totiž dostala unikátní bonus.

Konkrétně finanční bonus ve výši 237 tisíc dolarů, tedy v průměru 5,8 milionů korun na každého ze 114 zaměstnanců, kteří vydrželi ve firmě více než 2 roky a byli zásadním přínosem. Standardní plat se pohyboval mezi 25 a 50 tisíci korun a celkový počet zaměstnanců vyrostl za 15 let na 370.

devhero-850×468

Přečtěte si takéGigant, který za stovky milionů Kč koupil Damejidlo.cz a Jidloted.cz, pohlcuje další food delivery službuGigant, který za stovky milionů Kč koupil Damejidlo.cz a Jidloted.cz, pohlcuje další food delivery službu

Delivery Hero by dál chtělo držet Yemeksepeti ve své původní formě a neplánuje žádné zásadní úpravy z pohledu stavu. Štědrý Aydin nasále zůstává ve své původně založené společnosti jako CEO a navíc získal pozici ve správní radě Delivery Hero, informuje CNN.

Při rozhodování o přesné výši jednotlivých podílů hrály roli tři faktory. Délka práce ve firmě (minimum 2 roky), výkonnost, kterou zaměstnanec za celou dobu spolupráce vytvořil a budoucí přínos pro firmu. Pro mnohé ze zaměstnanců to znamenalo kompletní obrácení života, k čemuž CEO dodává:

„Věřím v týmovou spolupráci a věřím, že z úspěchu se dá těšit mnohem více, když je sdílen s celým týmem.“

CK6omH9WwAAwFB2

Radost týmu po oznámení bonusu

Foto: Ümit AYDIN / Twitter, Hubert Burda Media / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym