Apple, Google, Microsoft a dalších 10 firem investuje 3,4 bilionů korun do záchrany ovzduší

apple-spaceship
0Zobrazit komentáře

Třináct předních amerických společností se propojilo a plánuje zainvestovat enormní částku do zmírnění vzdušných emisí, spotřeby vody nebo nové obnovitelné energie, která by měla zásobit přes 1,3 milionů amerických domácností.

Celkem 140 miliard dolarů, v přepočtu asi 3,4 bilionů korun, oznámily jako investici společnosti jako Apple, Google, Microsoft, Wal-mart, Coca-Cola nebo třeba Goldman Sachs. I když jde o enormní částku, která dokáže výrazně pomoci s plánem na klimatickou změnu, nejsou to poslední finance, které by na podporu měly tento rok putovat, jak informoval prezident Obama.

google_2

Přečtěte si takéNejvětší akviziční nabídky posledních let, které nakonec nevyšly, ale mohly změnit historiiNejvětší akviziční nabídky posledních let, které nakonec nevyšly, ale mohly změnit historii

Později v tomto týdnu by měla příslušná agentura oznámit finální plán, který má za cíl snížit emise elektráren o zhruba 30% do roku 2030. Ty jsou totiž jedním z největších zdrojů znečištění ovzduší v USA. Cílem je vybudovat nové typy elektráren, které mají zásadní limity znečištění, informoval WSJ.

Jde tedy vidět, že se největší nejen technologické společnosti snaží investovat zpět peníze, které se jim v rámci dané země podařilo získat. Uvidíme, jestli se stejní hráči zapojí i do dalšího kola v rámci USA nebo budou svoje peníze na zlepšení ovzduší směřovat i do jiných částí planety.

foto: The City of Cupertino

Diskuze (0)

Novinka

Anonym