Tenhle startup v přímém přenosu ukazuje, jak ostatní programují své projekty

Screen Shot 2015-06-29 at 23.30.28
0Zobrazit komentáře

S příchodem služeb typu Meerkat, Vine nebo Periscope přichází mezi uživateli hlad po živě streamovaných videích. Dnes už ale zdaleka nejde jen o zábavná videa nebo záznamy z koncertů, ale do segmentu se snaží proniknout vzdělávání. Před několika měsíci ve veřejné betě proto vznikl startup Livecoding.tv, který v přímém přenosu ukazuje, jak ostatní uživatelé kódují a testují své produkty.

Od té doby se podařilo ke službě připojit přes 40 tisíc uživatelů ze 162 zemí. Ti většinou streamují v mnoha světových jazycích nejrozšířenější technologie, typu C#, Python nebo PHP. Jde tak o dokonalý způsob, jak sledovat ostatní při práci a přitom se naučit spoustu nového na reálných produktech.

founders

Přečtěte si takéPotvrzeno! Airbnb získává obří investici a stává se třetím nejhodnotnějším startupem na světěPotvrzeno! Airbnb získává obří investici a stává se třetím nejhodnotnějším startupem na světě

Podobně jako na dalších službách tohoto typu, je možné uživatele následovat a získávat notifikace, jakmile zahájí stream. Minulý týden se na službě dokonce objevila i jedna legenda, Stephen Wolfram, který představoval zcela nový programovací jazyk a získal si 4000 souběžně sledujících uživatelů.

Livecoding jako takový začal a dále pokračuje pod vedením akcelerátoru Y Combinator a tvůrci do budoucna plánují zavedení placeného členství. Služba je totiž prozatím zdarma a je stále co vylepšovat, informoval TC.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym