Český fashion startup SizeID doporučí vhodnou velikost oblečení nebo bot. Může to fungovat?

Screen Shot 2015-06-03 at 01.18.13
0Zobrazit komentáře

Mnoho zákazníků nakupujících na internetu má pocit, že zná dokonale svojí velikost a pak bezhlavě nakupuje. Jenže velikosti se můžou mírně lišit a to pak vede ke zbytečnému vracení zboží. S tímto problémem se snaží pomoci relativně nový startup SizeID, který pomocí jednoduchého nástroje doporučí správnou velikost.

Pomocí online průvodce stačí zadat základní rozměry a nechat si doporučit velikost. Ta se následně uloží a poslouží pro jakékoliv další nákupy. Ve webovém rozhraní lze zadat jak svoje rozměry, tak rozměry rodiny nebo kamarádů a společně je sdílet – pro případ, že by si chtěli např. vzájemně koupit dárek.

414392_10150564146977346_1100182394_o

Přečtěte si takéČeský nástroj pro správu sociálních sítí generuje příjmy v desítkách tisíc eur a expanduje za hraniceČeský nástroj pro správu sociálních sítí generuje příjmy v desítkách tisíc eur a expanduje za hranice

Druhou funkcionalitou, kterou se SizeID snaží nabízet, je integrace přímo do e-shopů, které vedle výběru velikostí ukážou tlačítko „doporučit velikost“. Pokud nakupujete na e-shopu, kde možnost dostupná není, lze vyhledat konkrétní zboží prostřednictvím nástroje Advisor.

Screen Shot 2015-06-03 at 01.16.33

Náhled integrace na Boardstar.cz

Nikdo pochopitelně nechce hledat svojí velikost přes webové rozhraní přímo v obchodě, takže může využít aplikaci, která je už nyní dostupná na App Store i na Google Play. Zakladatelům se ale zatím nepovedla integrace do žádného z předních českých e-shopů, takže je momentálně nástroj spíše ve vývojové fázi a v pozadí.

Tvůrci věří, že se brzy tlačítko a funkce SizeID stanou nepostradatelnou součástí českých, ale i zahraničních e-shopů. Podle našeho odhadu je jen otázkou času, než se podaří službě prorazit u zajímavého jména, který službu naplno otestuje. Z čísel pak budeme o řád moudřejší.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym