Spoluzakladatel Facebooku Sean Parker spouští novou appku

Michal PtáčekMichal Ptáček

Screen Shot 2015-06-18 at 14.43.57
0Zobrazit komentáře

Spoluzakladatel Facebooku Sean Parker investoval do nové politické aplikace s názvem Brigade, která shromažďuje politické názory lidí, pro které je pak možno hlasovat, že souhlasíte, nesouhlasíte nebo si nejste jistí. Měla by pomoci lépe pochopit politické spektrum a propojit podobně smýšlející lidi. Sean už minulý rok vstoupil do Brigade Media, které mělo do té doby na starosti několik projektů a investoval více než 9 milionů dolarů, tedy bezmála 214 milionů korun.

Díky tomu, že je Sean Parker jméno pro efektivní propagaci a také díky jeho zkušenostem, dostal post v nejvyšší radě firmy. CEO je Matt Mahan, který mu kdysi se startupem Causes pomáhal, proto taky dnes pod Brigade Media patří. Aplikaci si lze již nyní stáhnout pro Android nebo iOS, i přes to, že až do konce léta bude fungovat pouze na pozvánky do betaverze.

2390914273_da19cc9362_o-800×468

Přečtěte si takéFacebook pomalu a v tichosti útočí na Craigslist a eBayFacebook pomalu a v tichosti útočí na Craigslist a eBay

app

Náhled aplikace

Politická informovanost je podle obou dnes velmi klíčová, především proto, že se bude brzy rozhodovat o tom, kdo zaujme post nového amerického prezidenta, informuje TNW. Po nedávném oznámení kandidatury Donalda Trumpa se zdá, že velký boj se zaznamená nejen offline, ale i online, kde se dají poměřovat nejrůznější sociální metriky. A využití podobné aplikace jako Brigade by tedy mohlo fungovat i pro jednotlivé kandidáty.

Foto: Brigade

Diskuze (0)

Novinka

Anonym