Restu přineslo restauracím tržby přes 300 milionů korun

restu1

Nasazení chytrých slev u podniků…

0Zobrazit komentáře

Český gastro rezervační systém Restu oslavil před několika dny 2 roky své existence a s tím vytvořil jeho tým přehlednou infografiku, která informuje o aktuálních číslech. Podle všeho se totiž za 2 roky podařilo usadit přes 1,5 milionů hostů, kteří na tržbách v restauracích vygenerovali výrazně nad 300 milionů korun.

V databázi má Restu přes 22 tisíc restaurací po celé České republice, ale „jen“ v 2 726 nabízí možnost rezervace stolu. Novinkou je zavedení tzv. real-time rezervací, kdy může být místo automaticky potvrzeno okamžitě po rezervaci.

checkin1

Přečtěte si takéRestu chystá rozšíření mobilní aplikace o možnost check-inu a hodnocení bez rezervaceRestu chystá rozšíření mobilní aplikace o možnost check-inu a hodnocení bez rezervace

Největší náklady pro Restu jsou spojené s budováním rozsáhlé databáze recenzí podniků, kterých je v systému momentálně přes 70 tisíc a za každou Restu zákazníkům vyplatilo 20 kreditů (= 20 Kč). Souběžně s tím za každý navštívený podnik dostane zákazník 30-90 kreditů (podle počtu lidí), takže během jedné návštěvy rezervace může nasbírat až 110 Kč v kreditech, které lze po dosažení určité částky proměnit na voucher do libovolné restaurace.

Za celou dobu Restu zákazníkům rozdalo v kreditech přes 5,3 milionů korun. Za nás je otázkou času, než Restu nasbírá dostatek recenzí a odměňování kredity stopne nebo výrazně omezí. Podobně jako například Dámejídlo, které nabízelo kredity za každou provedenou objednávku a postupem času od toho upustilo, protože to jde samozřejmě výrazně proti zisku.

Infografika_2 roky Restu

Infografika

 

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym