Platební startup Twisto.cz spouští mobilní nákupní účet s limitem až 20 tisíc Kč

Screen Shot 2015-05-27 at 16.02.06
0Zobrazit komentáře

Psalo se září roku 2013 a Michal Šmída, Lukáš Hurych, Viktor Stískala společně s Mitonem a Enernem spustili službu Twisto. Službu, která umožní zákazníkům nakupovat zboží, které pak lze v případě spokojenosti zaplatit až za 14 dnů. Ke konci minulého roku zaznamenalo Twisto 400% nárůst obratu a zvýšilo ho tak na desítky milionů korun.

Na toto nyní navazuje nově spuštěná služba Nákupní účet, která umožňuje splácet vlastní nákupy na základě faktury vystavené po každém měsíčním období. Přehled nakoupených produktů a jejich splatnost pak ukazuje přehledná aplikace nebo webové rozhraní.

Online supermarket Rohlik.cz

Přečtěte si takéRohlik.cz míří do Brna a tento rok by rád dosáhl tržeb ve výši 400 milionů KčRohlik.cz míří do Brna a tento rok by rád dosáhl tržeb ve výši 400 milionů Kč

Nákupní účet vznikl hlavně proto, že Twisto zaznamenalo strmý nárůst objednávek z e-shopů přes jejich službu z mobilních zařízení. Po dalším a dalším nákupu se dostanete na limit až 20 000 Kč a v případě potíží lze placení odložit až o dalších 30 dní. Samozřejmě za poplatek.

“Představte si, že jedete tramvají, a chcete si přes mobilní telefon objednat lístek do kina, nebo voucher na večeři s kamarádem. Musíte platit kartou, abyste mohl čerpat službu ihned, takže v jedné ruce držíte kartu, v druhé mobilní telefon a přede všemi opisujete číslo karty. To není bezpečné ani příjemné. S naší službou tato obava naprosto opadá,” říká zakladatel služby Michal Šmída.

Mezi podporované e-shopy patří například Datart, Mironet, Bonami, ale i rozvozový startup Rohlík.cz. Výhodou je, že lze prostřednictvím této služby řešit jak nákupy, tak případné reklamace nebo navrácení zboží. Pokud se tedy zákazník rozhodne, že se mu produkt nelíbí, může ho jen zaslat zpět a nic neplatit.

Oficiální spuštění služby jinak proběhne v červnu, po obdržení  licence pro provozování platebních služeb malého rozsahu od České národní banky.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym