Tenhle teprve 2 roky starý HR startup je po investici oceněn na 4,5 miliardy dolarů

zenefits
0Zobrazit komentáře

Dva a půl roku fungování, přes 10 tisíc aktivních firem s více než 100 tisíci zaměstnanců – to je Zenefits. Podle mnohých nejrychleji rostoucí SaaS (Software as a Service) platforma v historii, které se za tak krátkou dobu podařilo navýšit svojí hodnotu na 4,5 miliard dolarů. Povedlo se jí to po včera uzavřené investici ve výši 500 milionů dolarů od investičních fondů FidelityAndreessen Horowitz nebo celebrity Jareda Leto.

Služba je obecně určena menším až středně velkým firmám, které chtějí řešit lidské zdroje od A do Z. Na jednoduché platformě mohou spravovat výplatní pásky, zaměstnance, kontraktory nebo zdravotní přehledy. Do začátku roku 2016 by se mělo číslo za pravidelně placená členství vyšplhat na 100 milionů dolarů, informuje TC.

devhero-850×468

Přečtěte si takéGigant, který za stovky milionů Kč koupil Damejidlo.cz a Jidloted.cz, pohlcuje další food delivery službuGigant, který za stovky milionů Kč koupil Damejidlo.cz a Jidloted.cz, pohlcuje další food delivery službu

Firma má momentálně 1000 zaměstnanců a očekává do 2 let nárůst na minimálně třínásobnou hodnotu. Extrémní růst platformy se ale neobejde bez nutných obětí, protože jen za rok 2015 se očekává ztráta ve výši 100 milionů dolarů! Bez investorů by tak Zenefits podle svých slov byl někde na začátku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym