John Vanhara prodává po 7 letech zásilkovou službu Shipito

john-1

Zakladatel Shipito John Vanhara

0Zobrazit komentáře

Není třeba představovat Johna Vanharu, který šel svým snům naproti, v roce 2001 se přestěhoval do USA za lepším životem, aby založil úspěšné firmy jako IncParadise, XYZbikes nebo Shipito (obrat okolo 30 milionů dolarů ročně), které pomáhá klientům z celého světa posílat balíčky do zahraničí za zlomek ceny.

John Vanhara byl v posledních letech přítomen na nespočtu jednání, které ho měly z firmy vykoupit, aby si mohl naplno užívat svých koníčků. Žádný investor nebo firma ale neměla o Shipito zájem za cenu, kterou John požadoval. Až nyní se mu podařilo Shipito finálně odprodat firmě Tritium Partners, a to za mnohem více než 6x násobek ročního zisku, o čemž jako první informoval server Lupa.cz.

Screen-Shot-2015-05-22-at-00.52.25-850×468

Přečtěte si takéČeský projekt pro analýzu mediálního trhu uzavřel před spuštěním objednávky za 2 miliony korunČeský projekt pro analýzu mediálního trhu uzavřel před spuštěním objednávky za 2 miliony korun

Tritium Partnes navíc nejsou žádným nováčkem. Na poli zásilkových služeb se pohybují už léta a tento obchod je pro ně velmi logický krok.

1495356_10152048077310861_1405006401_o

Hlavní budova firmy Shipito

John se prý po dokončení transakce bude věnovat jak svým koníčkům, tak momentálně nejstabilnější firmě IncParadise – plány pro další investice nebo podnikání zatím popírá, stejně jako stěhování zpět do ČR.

Pokud by vás zajímal celý příběh chudého Honzy, bohatého Johna, můžete si zdarma přečíst jeho knihu, případně sledovat pravidelně sepisovaný blog, kde se nebojí jít do úplných detailů.

Aktualizace 26.5.2015, 01:13

John celou situaci oficiálně potvdil i na svém blogu. Ve firmě opravdu dále figurovat nebude a 100% podíl putuje do cizích rukou. Nebaví ho prý obecně jakékoliv členění podílu, protože rád dělá věci po svém a nechce se nechat omezovat třetí stranou. Tímto uzavírá kapitolu, která začala před 7 lety právě psaním blogu.

Foto: Shipito FB a JIC

Diskuze (0)

Novinka

Anonym