Valuace Spotify letí raketově nahoru

Michal PtáčekMichal Ptáček

spotify
0Zobrazit komentáře

Hodnota nejpopulárnější hudební streamovací služby pravděpodobně velmi brzy vyletí zase o nějakou tu miliardu dolarů nahoru. Spotify se totiž už nějaký čas za účasti Goldman Sachs a neznámých investorů z Abú Dhabí, připravuje na další investiční kolo, ve kterém by podle aktuálních informací, které přinesl WSJ, mělo získat 400 milionů dolarů.  Co to znamená?

money

Přečtěte si takéDo českých startupů se za rok 2014 proinvestovalo 746 milionů korun, jak je na tom celá Evropa?Do českých startupů se za rok 2014 proinvestovalo 746 milionů korun, jak je na tom celá Evropa?

Pokud by k tomuto dealu za těchto podmínek došlo, Spotify by bylo oceněno na astronomických 8,4 miliard dolarů, tedy zhruba 216 miliard Kč a rapidně by z tohoto pohledu odskočilo konkurenci v podobě služeb typu: Beats Music, Rdio nebo Deezer. Ty totiž nedosahují ani na polovinu zmíněné valuace.

Zajímavě jinak vychází  srovnání Spotify s ostatnímí hvězdami současného technologické scény, působících v naprosto jiných oborech. Například hodnota Dropboxu se pohybuje okolo 10 miliard dolarů. Ještě o něco lépe je na tom Snapchat: 15 miliard dolarů a Airbnb: 20 miliard dolarů.

foto: Spotify

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym