Populární slovenský startup ze San Francisca hlásí obrat 2 miliony dolarů

0Zobrazit komentáře

Na československé scéně bychom s trochou přehánění mohli spočítat úspěšné globální startupy na prstech dvou rukou. Tento počet by ale mohl brzy rozšířit nadějný slovenský projekt z dílny Rasti Turka, o kterém jsme psali před necelým rokem. Projekt Pexeso vznikl na základě poptávky ze strany autorů originálního obsahu (videí) a umožňuje díky speciálnímu algoritmu vyhledávat takto nelegálně sdílený obsah na internetu.

Jen za první dva měsíce po spuštění omezené verze se roční obrat vyšplhal na 2 miliony dolarů a počet zaměstnanců vyrostl z 5 na 17 lidí. Celý tým, který je přímo v srdci San Francisca, by se měl postupně rozšířit o další zkušené lidi, kteří pomohou se škálováním systému tak, aby bylo možné masivně expandovat a držet stabilní cashflow.

Screen Shot 2014-05-20 at 1.21.48 PM

Přečtěte si takéRasťa Turek oficiálně spouští video startup Pexeso a nabídky k prodeji se již hrnou…Rasťa Turek oficiálně spouští video startup Pexeso a nabídky k prodeji se již hrnou…

Souběžně s tímto prohlášením vypustil tým Pexeso nový web, který jasněji popisuje, o co vlastně jde. Jakou má momentálně startup hodnotu, těžko odhadovat. Že je o něj ovšem zájem se projevilo už před rokem, kdy se Rasťa zmínil o několika nabídkách na prodej v řádech milionů dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym