Lyft se chystá získat dalších 6 miliard korun a posílit valuaci na 48,5 miliardy!

lyft
0Zobrazit komentáře

Minulý rok by se dal shrnout jako rok Uberu, tento prý chce konečně ovládnout Lyft. Daří se mu jak z hlediska marketingu, tak z pohledu financí, protože se podle všech informací chystá na dalších v přepočtu minimálně 6 miliard korun na investicích a tím se se svojí novou valuací v přepočtu 48,5 miliard korun posunout nad Instacart nebo Delivery Hero.

Spekulace tvrdí, že původní částka o kterou by měl Lyft zájem se zastavuje až někde na dvojnásobné hranici, tedy zhruba 12 miliard korun, informoval NYPost. Lyft má aktuálně hodnotu v přepočtu někde kolem 20,5 miliard korun a zaznamenává stabilně 40% nárůst každé nové čtvrtletí.

patricks

Přečtěte si takéExkluzivní rozhovor s Patrickem Studenerem, šéfem pro rozvoj Uberu v EvropěExkluzivní rozhovor s Patrickem Studenerem, šéfem pro rozvoj Uberu v Evropě

Do Lyftu už v minulosti investovali skupiny jako Alibaba nebo Andreessen Horowitz. Stále ale Lyft, alespoň co se hodnoty týče a pravděpodobně i obratu, nemá ani zdaleka na konkurenční Uber, který by i po této investici byl na přibližně dvacetinásobné hodnotě.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym