Delivery Hero, které koupilo české Damejidlo.cz a Jidloted.cz, odprodalo 30% podíl za 13,87 miliard korun!

devhero
0Zobrazit komentáře

Berlínský „startup“  Delivery Hero do toho začátkem roku začal šlapat naplno. Ať už to byl nákup největších českých rozvozů jídla v podobě Damejidlo.cz / Jidloted.cz a nebo dnešní oznámení obrovského přílivu kapitálu ve výši 13,87 miliard korun za odprodej 30% společnosti do německého Rocket Internet.

djjj

Přečtěte si takéSkupina Delivery Hero kupuje Damejidlo.cz i Jidloted.cz za stovky milionů korun!Skupina Delivery Hero kupuje Damejidlo.cz i Jidloted.cz za stovky milionů korun!

Delivery Hero má momentálně po celém světě více než 90 000 partnerských restaurací a pokrývá 24 zemí. Partnerství s Rocket Internet zní na první pohled trochu zvláštně, ale opak je pravdou. Rocket Internet totiž provozuje projekty FoodPanda nebo EatFirst.

FoodPanda funguje na 39 trzích a v zásobě má přes 140 000 restaurací. Díky spojení služeb budou firmy schopny generovat zhruba 78 milionů objednávek měsíčně, informoval TC. Souběžně s tímto spojením si FoodPanda pojistila pozici na asijském trhu nákupem 7 konkurenčních projektů.

Foto: Presskit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym