Windows Holographic je zatím největší peckou, kterou Microsoft za dlouhé roky představil

68d91e7d-0ec2-45fb-899d-612b546550ea
0Zobrazit komentáře

Ačkoliv upřímně nepatříme mezi velké fanoušky posledních produktů Microsoftu, ten, kterému se budeme věnovat dnes, je velkou výjimkou. Už na první pohled je z názvu patrné, čeho se u tété novinky od Microsoftu dočkáme. Windows Holographic je projekt, který díky speciálním brýlím umožňuje zobrazit před sebou hologram ,se kterým můžete následně hýbat a jinak manipulovat v prostoru.

Screen Shot 2014-09-30 at 3.23.05 PM

Přečtěte si takéMicrosoft představil nové Windows 10, nepopulární dlaždice nahradilo ikonické Start menuMicrosoft představil nové Windows 10, nepopulární dlaždice nahradilo ikonické Start menu

Vše je bezdrátové, poháněné posledním operačním systémem Windows 10 a brýlemi HoloLens. Na přiloženém videu níže můžete vidět široké využití mezi designery, kteří si dokážou lépe představit reálný produkt, nebo mezi hráči, kteří si mohou naplno užívat například Minecraftu.

Screen Shot 2015-01-25 at 18.49.47

Brýle HoloLens mají přímo v sobě procesor i grafický čip, není tak třeba žádných dalších externích doplňků. Navíc se v nich ovšem objeví tzv. „holographic processing unit“, která umožní zpracovávat gesta a hlas uživatele a vytvářet okolní prostředí.

Pro ten nejlepší zážitek je tak třeba jen trocha odvahy k tomu, pustit do svého zařízení Windows 10 a ještě takřka 10 měsíců čekání, jelikož do prodeje se vrhne Windows Holographic zhruba v listopadu tohoto roku, informuje BI.

Z našeho pohledu bude velmi zajímavé sledovat, jak na tenhle počin zareagují ostatní hráči na trhu, samozřejmě včetně samotného Applu.

Foto: Microsoft

Diskuze (0)

Novinka

Anonym