Snapchat ke konci roku odhalil investici ve výši 485 milionů dolarů

15021193310_b805665f98_k
0Zobrazit komentáře

O Snapchatu jsme minulý rok psali nespočetkrát, V průběhu léta například o tom, že by tato oblíbená chatovací appka brzo mohla přesáhnout valuaci ve výši 10 miliard dolarů. To se včera potvrdilo v podstatě oficiálně, když vyplulo na povrch, že Snapchat v létě místo dříve ohlášené 20 milionové investice v dolarech získal nakonec až astronomických 485 milionů dolarů od 23 investorů, čímž se celkový objem investic posunul na 648 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba 14,8 miliard Kč.

snapchat

Přečtěte si takéSnapchat za akvizice utratil takřka 1,4 miliardy korunSnapchat za akvizice utratil takřka 1,4 miliardy korun

Rok 2014 byl tak pro Snapchat opravdu úspěšným, ať už do počtu investic, aktivizic do vlastních řad nebo spuštěním převodů peněz mezi uživateli. O investici informoval americký server Bloomberg, který zmiňuje, že Snapchat byl v jednání o novém investičním kole po dlouhé měsíce a po tom, co se nepodařilo přesvědčit skupinu Alibaba – oslovili další investory, mezi kterými se objevilo například i Yahoo nebo VC firma Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Startup dokonce prozradil, že každý den uživatelé rozešlou přes 700 milionů „dočasných“ fotek a přes 500 milionů si jich denně přečtou. Příští rok bude určitě zajímavý, jelikož Snapchat chystá postupně zobrazovaný obsah konečně pořádně monetizovat.

foto: pestoverde/Flickr

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym