Skupina Delivery Hero kupuje Damejidlo.cz i Jidloted.cz za stovky milionů korun!

djjj
0Zobrazit komentáře

Zpráva, která přišla jako blesk z nebe informuje o tom, že mezinárodní skupina Delivery Hero si v rámci svých akvizic vzala na svá bedra i Českou republiku. Konkrétně nejvýraznější delivery projekty u nás, DameJidlo.cz a JidloTed.cz, což velmi pravděpodobně souvisí i s informací z našeho plynovodu, kterou jsme podali včera. Tomáš Čupr zároveň pro český Forbes zmínil, že v transakci šlo o stovky milionů korun, byť přesnou částu nelze sdělit. Odhadem šlo tedy o zhruba 280 milionů.

djjj

Přečtěte si takéKupuje Damejidlo.cz konkurenční Jidloted.cz?Kupuje Damejidlo.cz konkurenční Jidloted.cz?

Firma uvedla, že projekty zůstanou běžet dál v nezměněné podobě a to se stejným týmem i managementem. Situaci komentuje generální ředitel Delivery Hero, Niklas Östberg, slovy:

Velmi na nás zapůsobilo podnikání, které týmy DámeJídlo a JídloTeď vybudovaly v uplynulých letech. Chceme dále urychlit jejich růst velkými investicemi do technologií, marketingu a nových a vylepšených služeb pro zákazníky i restaurace.

Samozřejmě nejde nezmínit vyjádření Tomáše Čupra, který stál při založení největšího českého delivery businessu na poli restaurací:

Velký dík patří týmu DámeJídlo za jejich skvělou práci a investorům z Mitonu a Enernu. Jsme si jisti, že firma bude ve vlastnictví Delivery Hero prosperovat a nadále poskytovat vynikající služby zákazníkům.

Kdo nebo co je vlastně Delivery Hero?

Delivery Hero je v krátkosti globální platforma založená v německém Berlíně, sloužící k objednávaní jídla v nejrůznějších, převážně evropských a asijských metropolích. Delivery Hero momentálně pokrývá zhruba 200 tisíc partnerských restaurací, pod svými křídly má přes 1500 zaměstnanců ve 24 zemích (440 v Berlíně) a je velmi dobře proinvestovaná nejrůznějšími mezinárodními fondy (Insight Venture Partners, Kite Ventures, Tengelmann Ventures a další)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym