Skiplagged dokáže vyhledat letenky za zlomek ceny, nyní ale čelí žalobě

skiplagged
0Zobrazit komentáře

Skiplagged je jednoduchý vyhledávač letenek, který se může zdát na první pohled naprosto stejný jako všechny ostatní. Opak je pravdou, díky chybám a nesmyslným tarifům leteckých společností využívá možností, které ukrývají lety o 20, 30 i 50% levněji. Nyní je autor stránky, Aktarer Zaman, žalován společností United Airlines o 70 tisíc dolarů za poskytnutí know-how dalším potencionálním cestujícím.

skypicker_screenshot7

Přečtěte si takéČeský Skypicker dosáhl v listopadu na tržby ve výši 1 milionu euroČeský Skypicker dosáhl v listopadu na tržby ve výši 1 milionu euro

Aktarera to ale nechalo chladným a tak založil kampaň na serveru GoFundMe, která má za cíl vybrat $60,000 na soudní spor s aerolinkou. Na první pohled si kdekdo řekne, že takřka 1,4 milionu korun získat jednoduše nejde, jenže zákazníky leteckých společností takto nesmyslně postavené systémy štvou taky a tak se rozhodlo přes 2700 lidí za cca. 6 týdnů přispět k částce v aktuální výši 58 tisíc dolarů! O všem informoval mimo jiné server The Higher Learning.

Systém, který dokáže takto vyhledat levné letenky funguje na jednoduchém principu. Pokud volíte letenky do určité destinace a cestujete pouze s palubním zavazadlem bez odbavení, systém vyhledá spojení v podobě Praha > Dubaj > Peking, většinou jednosměrné. Vy ovšem cestujete pouze do Dubaje a letenku takto získáte za nespočetně nižší cenu, než kdybyste na nějaký termín volili pouze Praha > Dubaj.

Zdá se to nelogické, ale většina leteckých společností to svaluje na palivové a letištní příplatky a všemožná nastavení. Šíření know-how o takovém systému je ale prý nelegální. S tím samozřejmě nesouhlasí tisíce lidí, které nebaví složité hledání výhodných tarifů, jak je vidět pohle hlasování níže:

2673820_1417046363.5453_funddescription

Za sebe držím Aktarerovi palce a doufám, že se mu podaří prosadit systém, který značně zjednodušuje vyhledávání opravdu levných letenek. Mimo to, pokud se chcete o systému „hidden ticketingu“ dozvědět víc, navštivte seminář Travel Hacking od Petra Nováka, který si chválí stovky nadšenců.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym