Rockaway a Roklen brzy spustí investorskou platformu Fundlift.cz

Michal PtáčekMichal Ptáček

fundlift
0Zobrazit komentáře

Už na jaře tohoto roku vypustí Rockaway nový online projekt s názvem Fundlift.cz. Tentokrát půjde ve spolupráci s finanční skupinou Roklen  o první equity crowdfundigovou platformu na českém trhu, která umožní i drobnějším investorům investovat do českých firem a získat v nich tak podíl nebo akcie.

sean (1 of 1)

Přečtěte si takéSean Gaddis míří do českého RockawaySean Gaddis míří do českého Rockaway

„Jde o formu investic, která se ve světě těší veliké oblibě. Nadějným projektům a firmám dává nový, inovativní způsob, jak získat financování a cenný marketingový kanál. Investorské veřejnosti umožní investovat do společností. Nejedná se ani o dary, ani o předplatné, ale o skutečné investice. Dává tak investorům způsob, jak podpořit začínající firmy a zároveň zhodnotit své peníze,“ říká Andrea Lauren, Managing Director skupiny Roklen

„V první vlně chceme začít s projekty z oblasti internetu a nových technologií, protože jde o oblast, ve které sami podnikáme a dokážeme tak vybrat projekty, které mají reálnou šanci uspět. Navíc jde o obor, ve kterém jako Česká republika dokážeme být konkurenceschopní na světové úrovni,“ říká Jakub Havrlant, zakladatel investiční skupiny Rockaway.

Za zmíňku určitě stojí důležitý fakt, že celý proces bude regulovanou aktivitou na kapitálových trzích a investice budou probíhat právě prostřednictvím obchodníka s cennými papíry Roklen, s tím, že celý proces bude regulovat Česká národní banka.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym