Projekt Savedeo Rasti Turka generuje bezmála 700 tisíc korun měsíčně!

0Zobrazit komentáře

Je to zhruba rok, co se poprvé představil z počátku primitivní projekt Rastislava Turka, Savedeo.com, který dokáže v řádu několika sekund vygenerovat odkazy ke stažení jakéhokoliv videa z desítek podporovaných serverů. Včera, v rámci diskuse na Hacker News sám Rasťa představil čísla. Momentální revenue se pohybuje kolem 30,000 dolarů, tedy 700 tisíc korun měsíčně! Výdělky aktuálně fungují na bázi popup reklam, které se otvírají před každým zobrazením linků ke stažení.

1412874516293

Přečtěte si takéRasťa Turek se pouští do další víkendovky, tentokrát s názvem AuderioRasťa Turek se pouští do další víkendovky, tentokrát s názvem Auderio

Nejvtipnější na tom není ani tak fakt, že celý projekt vznikl během několikahodinové cesty z JFK do SFO, ale spíše, že celý provoz, díky tomu, že stahování videí neprobíhá na straně serveru Savedeo, dokáže fungovat s náklady ve výši 90 dolarů měsíčně. Traffic rostl a dále roste zcela organicky a momentálně začíná atakovat hranici 1 milionu pageviews denně. Screen:

29c71q1

Kromě menšího projektu Savedeo na stahování videí funguje pod stejnou hlavičkou i novější Auderio, které slouží k jednoduché konverzi a stažení hudebních souborů z Youtube. I tento projekt zaznamenal návštěvnost ve vyšších stovkách tisíc uživatelů, takže je jen otázkou času, kdy se posune do stejných výšin jako Savedeo. To původně zamýšlelo vypustit premium členství pro své uživatele (spuštěná landing page), Rasťa vše ale před několika měsíci vymazal pro nedostatečný zájem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym