Fotoreport: Jaký byl Pioneers Festival 2014?

0Zobrazit komentáře

Již třetí ročník Pioneers Festivalu se konal minulý týden ve vídeňském paláci Hofburg. A bylo opět vyprodáno – 2500 návštěvníků z řad startupů, investorů a zájemců o nejnovější technologie. Přinášíme vám fotoreport toho nejzajímavějšího, co jsme na Pioneers Festivalu viděli.

AeroMobil 3.0

Největší poprask se na Pioneers Festivalu udál hned na jeho samotném začátku, kdy bylo na pořadu dne představení funkčního létajícího auta – AeroMobil 3.0 z dílny Slováků Štefana Kleina a Juraje Vaculíka. Tato novinka během dne zaplnila všechna světová média a na festivalu si jejich prezentace vysloužila standing ovation.

AeroMobil
AeroMobil 3.0
DSC08911
DSC08992

Coding Music

Andrew Sorensen dokázal celé publikum přesvědčit, že hudba se dá naprogramovat. Jakmile dvě robotické piána začala hrát live koncert, celý sál ztichl. Sám jsem zvědavý, jestli se takový přístup k tvorbě hudby v budoucnu mezi publikem uchytí.

DSC08971

Biotech 2.0

S rozvojem technologií v dalších jiných odvětvích, má BioTech šanci stát se novou érou inovací. Digitalizace biologie, 3D tisk nebo nebo open source, je jen několik faktorů, které silně ovlivňují biotechnologický průmysl, což vede ke vzniku nových startupů v této oblasti.

DSC08986

Pioneers Showcase: Hexo+

3 roky po sobě Xavier De Le Rue vyhrál světový šampionát v snowboard free ride. Nicméně jedna věc ho stále trápila. Poslední roky věnoval všechnu svou energii do vývoje různých systémů pro zachycení jeho kaskadérských kousků, ale bylo to příliš složité. Tak se pustil do vývoje vlastního drone Hexo+, který dokáže zaznamenat video z výšky na základě GPS trackování člověka.

DSC09016

Growth Hacking

Neil Patel, zakladatel společnosti KISSmetrics, je respektovanou osobností v oblasti growth hacking. Obsah jeho přednášky byl zaměřen na růst návštěvnosti, zákazníků či trakce. Neil byl ochoten i po skončení přednášky odpovídat na zvídavé dotazy diváků a pomoci jim s jejich konkrétními byznysem.

DSC09068

Presenting Visual Stories

Dobrý produkt automaticky nezaručuje jeho úspěch. Ovšem záleží na tom, jak jste ho schopen prezentovat a prodat. Nancy Duarte s jejími 20 letými zkušenostmi předvedla různé techniky, které pomohou udržet pozornost publika během celé prezentace/pitche. Jako příklad použila známých řečníků jako Steve Jobs a Martin Luther King.

DSC08978

The Innovation Race to Space

Festival letos hostil dva průkopníky v leteckém průmyslu. Pete Worden, který vede NASA Ames v Silicon Valley a Andy Aldrin, prezident společnosti MoonExpress, vedli zajímavou debatu o státních a soukromých organizacích, které více a více pronikají do vod zkoumání vesmíru.

DSC09081

Y Combinator Office Hours

Vybrané startupy měly skvělou příležitost vyzkoušet si pohovor v Y Combinatoru živě na pódiu před Justinem Kanem (Twitch, Justin.tv) a Qasarem Younisem (Y Combinator). Na pódiu se ukázaly startupy UberChordXmetrics a Keynto.

DSC08926
DSC08939
DSC08945

Pioneers 90” Pitch Star

V menším sále festivalu proběhly 90 vteřinové pitche startupů a některé dostávaly nepříjemné otázky po prezentaci. Opět skvělá příležitost vyzkoušet si prezentování před velkým publikem a získat hodnotný feedback.

DSC09037
DSC09057
DSC09040
DSC09045

Pioneers Challenge Finals

Festival již tradičně skončil závěrečnou soutěží startupů, kde z 8 finálových startupů investoři vybrali jeden, který je nejvíce zaujal. Letos se štěstí obrátilo na Oradian, ve kterém investoři vidí nejlepší potenciál a získali $50,000 investici. Samozřejmě nechybělo předání trofeje od loňského vítěze soutěže Bellabeat, který za poslední rok získal investice ve výši 4,5 mil. dolarů.

DSC09101
DSC09110
DSC09116
DSC09122
DSC09125

Pioneers Festival 2015

Na závěr přišli organizátoři se zásadní změnou. Další ročník festivalu se bude konat v létě 28. a 29. května 2015. Jedním z důvodů proč taková změna nastane je počasí, které chtějí organizátoři využít a část festivalu přesunout do velké zahrady zámku Hofburg.

Účastníci budou rozděleni do tří skupin, a to mezi startupy, korporace a investory. Pioneers Festival tak bude platforma, jak propojit tyto tři subjekty mezi sebou a určitě se máme na co těšit.

DSC09143
DSC09153

Pioneers Festival rozhodně patří mezi konference na světové úrovni a už teď se těším na další ročník. Předprodej early bird vstupenek startuje 15. prosince a cena vstupenky začíná na 245 Euro.

Na viděnou v květnu ve Vídni!

Diskuze (0)

Novinka

Anonym