Snapchat má další problém! Hackeři se chystají zveřejnit bezmála 100 000 citlivých fotek

978x
0Zobrazit komentáře

Snapchat se pomalu, ale jistě stává semeništěm pro šikovné hackery. Několik takových si ho vzalo do parády a po dlouhé měsíce, až roky sbíralo tuny citlivých fotografií na kterých se mimo jiné objevují i dívky pod 18 let! Uživatelé 4chanu, kde se povětšinou podobné fotky šíří stejně jako nedávný iCloud únik, byli šokováni množstvím souborů a přehledností s jakou se do nich hackeři pustili. Celému incidentu se začalo přezdívat „The Snappening“.

snapchat_HH

Přečtěte si takéDalší hack Snapchatu? V hlavní roli tentokrát ovocné smoothiesDalší hack Snapchatu? V hlavní roli tentokrát ovocné smoothies

V posledních týdnech se často na podobných serverech pro sdílení fotografií objevovaly zmínky, že něco velkého přichází. A taky přišlo, úctyhodných 13GB fotek a videí, které hackeři získávali prostřednictvím upravené aplikace s názvem Snapsave/Snapsaved, která odchytávala veškerý obsah, i ten, který uživatelé považovali za smazaný. Spousta uživatelů na 4chanu si kompletní soubory stáhla a momentálně z nich tvoří jakousi databázi, ve které bude možno procházet a vyhledávat uživatele podle přezdívky!

Z oficiálního vyjádření Snapchatu víme, že žádný přímý zásah do databáze Snapchatu nikdy neproběhl a uniklé fotky jsou tak z jiného zdroje. Chyba je na straně uživatelů, kteří svým jednáním porušují podmínky serveru a stejně tak se společnost snaží podobné pochybné aplikace co nejdříve dostat jak z App Store, tak z Google Play.

Je to jen další kapka do ohně, který se naplno rozpoutal několikrát, například v roce 2013 kvůli tomu, že se bylo možné dostat k telefonním číslům všech uživatelů. Zhruba 4,6 milionu čísel přiřazených k uživatelům proniklo na internet v únoru tohoto roku.

Foto: 4chan

Diskuze (0)

Novinka

Anonym