Rockaway Jakuba Havrlanta investuje do startupů Socify a 3Dsimo

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

V poslední době hodně aktivní skupina Rockaway Jakuba Havrlanta, právě ohlásila dva další zajímavé investiční dealy. Ty jsou výsledkem Dušana Zábrodského, který nedávno rozšířil vedení Rockaway a který je v podstatě zodpovědný právě za hledání nových příležitostí a rozvoj stávajících portfoliových projektů.

První investice směřuje do startupu SOCIFI, který pracuje s monetizací veřejných WiFi sítí. Řešení SOCIFI je určené jakékoliv firmě, které svým zákazníkům poskytuje bezplatnou WiFi, ale chce ji monetizovat prostřednictvím prodeje reklamy nebo dalších nástrojů:

Jakub Havrlant

Přečtěte si takéDaniel Křetínský a Patrik Tkáč se spojují s Rockaway Jakuba HavrlantaDaniel Křetínský a Patrik Tkáč se spojují s Rockaway Jakuba Havrlanta

„Věříme, že SOCIFY má naprosto unikátní řešení pro monetizaci veřejných wifi sítí. Jejich řešení momentálně nemá přímého konkurenta a tržní potenciál je signifikantní. Naším cílem je penetrace US trhu a získání pro SOCIFY pozici leadera,“ vysvětluje důvody investice Dušan Zábrodský z Rockaway.

Druhá investice pak směřuje do projektu 3DSimo.

„Jde o nový nástroj pro prostorové kresby. Například dětem umožňuje realizovat své představy a rozvíjet motoriku. Svoje uplatnění má i u uměleckých profesí nebo studentů designu, “ říká David Paškevič, který stojí za nápadem i zpracováním 3D pera.

Oproti stávajícím výrobkům na trhu má 3Dsimo výrazně rozšířenou funkčnost:

„Díky grafickému rozhraní, které je řízeno mikroprocesorem, dokáže nastavovat libovolnou teplotu, rychlost, přednastavené materiálové profily. Na výběr je i obsluha v devíti jazykových mutacích a k dispozici je pět materiálů pro kresbu,“ doplňuje Davdi Paškevič

„3D Simo se aktuálně prodává v pěti evropských zemích a v Japonsku. „Těsně před spuštěním prodeje jsme v Koreji a na arabském poloostrově. Vstup do české distribuce je v plánu v průběhu podzimu,“ říká David Paškevič, zakladatel 3D Simo.

Vývoj 3D pera trval bezmála rok, po kterém následovalo několikaměsíční testování hotového produktu a optimalizace výroby. V české distribuci bude jinak 3Dsimo v nabídce za 2 799 Kč.

Co se výše těchto dvou investic týče, hodí se zmínit, že částky, které se objevily například na E15 nebo Lupa.cz, se podle našeho zdroje v Rockaway nezakládají na pravdě.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym