GlobalStartups.cz které hledá nejlepší české, webové, globální startupy se blíží

Olda NeubergerOlda Neuberger

0Zobrazit komentáře

Popáté organizujeme offline setkání všech českých globálních webových startupů. Firem, které skrze internet vydělávají peníze nebo dělají návštěvníky štastnými. Už tři roky zpátky bylo setkání GlobalStartups.cz uzavřenou akcí, kde si výhradně foundeři českých startupů předávali své zkušenosti, kontakty a triky, jak z ČR uspět v cizině – Evropě, Americe nebo Asii.

Na 30.10.2014 chystáme tohle setkání páté. Otázka zní, pomůžete nám dát dohromady seznam českých, globálních, webových startupů? Honza Řežáb vede seznam Českých technologických firem a startupů  a Zdeněk Cendra sbíral seznam zajímavých českých startupů.

8725950584_c7036d2bb9_h

Přečtěte si takéCo plánuje pražský StartupYard? Nalákat nové investory a během 2 let investovat až do 40 startupůCo plánuje pražský StartupYard? Nalákat nové investory a během 2 let investovat až do 40 startupů

Tyhle firmy mají společný úspěch, ve zbytku se ale liší.  My chceme spojit globální webové startupy – rozuměj tedy firmy, jejichž základem je webová služba a jejichž trh je ve více zemích po světě. Takže ne appky, ne HW a ne služby, co jedou primárně ČR a mají vlaječku na přepnutí na angličtinu.

A proč GlobalStartups.cz?

Protože globálních českých startupů je dost a mají toho hodně společného. Bojují o akvizici, důvěru, peníze klientů na podobných trzích podobnými prostředky, používají podobné technologie, točí se mezi nimi stejní lidé. Můžou si výrazně pomoci. To ukázaly už předchozí čtyři setkání. Exkluzivní networking zástupců firem od Socialbakers, Apiary, Webnode (a jako americko-česká ochutnávka GoodData) až po ty začínající, kteří potřebují nakopnout a motivovat. Zdeněk Cendra říká, že z kontaktů z CGS čerpá zákazníky a spolupráce dodnes. Při prvním setkání se ještě slovo startup vysvětlovalo maminkám, dneska se babičky ptají jestli se v tom startupu moc neflákáte. A to jsou tři roky. Je na čase zase updatovat, protože většina firem z prvního setkání už asi neexistuje.

Zatím máme už na dnešní poměry dost prořídlý seznam:

Jste-li česká globální webová firma. Dejte o sobě vědět na www.globalstartups.cz a přijďte! Setkání organizují Olda Neuberger, Zdeněk Cendra a Tereza Hubková.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym