Yelp má velký problém a míří k soudu. Manipuloval prý s recenzemi, aby zvýšil hodnotu akcií

Michal PtáčekMichal Ptáček

yelp
0Zobrazit komentáře

To o čem se vesměs v tichosti napříč internetem už pár let mluví, začíná v posledních dnech hodně radikálně nabírat na obrátkách. Řeč je o sociální síti Yelp, která už hodně dlouhou dobu čelí obviněním z manipulování recenzí ve svůj prospěch. Vesměs anonymní příspěvky po internetu od provozovatelů restaurací, ale nyní dostaly hodně reálný základ a to díky žalobě, kterou na Yelp podali držitelé jeho akcií. Těm se jak informuje magazín Gigaom nelíbí, že vedení Yelpu uměle šponovalo cenu akcií tím, že nabízelo restauracím a ostatním podnikům za úplatu smazání negativních a smyšlených recenzí, vytvořených právě za tímto účelem, díky čemuž byly zásadně ovliňovány finanční výsledky portálu.

new_foursquare_iphone

Přečtěte si takéFoursquare rebranduje a chystá úplně novou aplikaci, kterou vás dostaneFoursquare rebranduje a chystá úplně novou aplikaci, kterou vás dostane

Lidé z vedení Yelpu tak díky těmto praktikám, které ostatním investorům zatajili, otočili „přeceněné“ akcie v hodnotě zhruba 85 milionů dolarů, s tím že žaloba pak například zmiňuje i zakladatele portálu Jeremy Stoppelmana, který si jejich prodejem přišel celkem na zhruba 8,49 milionů dolarů.

Tohle bude každopádně ještě hodně zajímavé…

Curry v. Yelp Inc.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym