O iCollege, která startuje už v září s jejím spoluzakladatelem Oldou Neubergerem

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Už v září se rozběhne pátý běh tříměsíčního vzdělávacího programu iCollege, který studentům ukazuje internetové podnikání z nejrůznějších úhlů pohledů. Od tvorby byznys plánu, přes jeho realizaci až například po to, jak si všechno ve výsledku spočítat, odkomunikovat a spolehlivě odřídit.

iCollege funguje jako neziskovka, která je financovaná ze příspěvků donorů a ze školného. To stojí 22 900 Kč, s tím, že za tuhle cenu mají účastníci možnost získat zajímavé informace od matadorů české IT scény, jakými jsou například Ondřej Fryc (zakladatel Mall.cz), Jan Barta (Epojisteni.cz, Elephant Orchestra), Michal Illich (ex Jyxo, Wikidi), Petr Koubský (publicista, 067.cz, učitel na VŠE) nebo Ondřej Bartoš (Credo Ventures).

icollege_3

Petr Koubský a Jan Barta…

Každý výukový den má jednoho až dva lektory přednášející na téma z oblasti, ve které působí. Program je zároveň doplněný o hosty, kteří jsou v daném oboru výjimeční či známí. Čtyřmi oblastmi jsou: podnikání (byznys model, byznys plán, analýza příkladů podnikatelských úspěchů a neúspěchů), manažerské dovednosti (finanční řízení, týmová práce, právní minimum), technologické dovednosti (internet, vývoj softwaru) a tzv. soft skills (prezentace, jednání s lidmi, písemný projev, organizace času).

Závěrem ještě pár otázek na Oldu Neubergera, jednoho ze zakladatelů iCollege (předtím Líbímseti.cz)…

Čau Oldo. Myslíš, že tenhle koncept vzdělávání opravdu funguje?

Rozhodně! Velkou část přednášek jsem slyšel a můžu s čistým svědomím říct, že bych iC rád sám absolvoval. Když mluví Jan Barta o své strategii diverzifikace rizik, nestačím se divit, jak se dá riziko přelívat. John Vanhara podniká navzdory všem po svém a bylo úchvatné slyšet, jak jde jít proti davu a uspět. Pavel Zima o vizích Seznamu zase přesvědčí, že v lokálním prostředí Google vyhrát nemusí. Petr “prokrastinace” Ludwig vám nedovolí se už nikdy válet u televize. A mohl bych pokračovat dál a dál..:-)

icollege_5

Spoluzakladatel iCollege Olda Neuberger – vlevo

Pro koho přesně iCollege je?

Dobrá otázka. Protože iC studují jak čerství exstudenti, tak lidé z korporací, co se chtějí osvěžit. Myslím — a zeptejte se absolventů — že iC ocení každý, kdo s podnikáním na internetu zrovna začíná, začít plánuje nebo o něm chce něco vědět. Každý by si měl přijít na své, tedy že v některé oblasti si svoje znalosti “jen” zopakuje, v jiné prohloubí, v některé užasne, co je všechno možné. A až na to jednou v businessu dojde, tak si třeba vzpomene a bude vědět, kam šáhnout. Tedy spíš kam zagooglovat.

icollege_4

Petr Koubský…

Pět důvodů, proč do studia iCollege jít už teď na podzim?

Poměr cena/výkon je u iC obrovský.

  • Těch devět sobot (+party) je zábavných, není to drilování jako ve škole. Skoro bych řekl, že to je zábava, protože lektoři mají přednášky dobře připravené a “už vědí, co funguje”.
  • Na podzim je ošklivo a na vysedávání ve škole je lepší než jaro :-)
  • Každý den “jednou vyjít ze své komfortní zóny”, ne? Tak proč s tím nezačít takhle nahuštěně? :-)
  • Někdy se začít musí. Pokud jste se zatím nevyhecovali do startu podnikání, vyhecovat se ke studiu by mělo být jednodušší!

V případě, že vás koncept iCollege zaujal, není nic jednoduššího než vyplnit přihlášku, kterou najdete zde.

icollege_6

Michal Bláha…

foto: Nechvile.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym