Swarm: Nová aplikace od Foursquare, já o ní věděl už od roku 2012

Robin RaszkaRobin Raszka

0Zobrazit komentáře

Málokdo ví, že jsem od zimy 2012 pár měsíců pomáhal Foursquare s novým designem. Bylo to před tou verzí s plovoucím check-in buttonem (ten nakonec použili v nové verzi). V podstatě jsme řesili, jak lépe využít data, které Foursquare má a jak je přeformátovat do nějaké užitečné funkce pro uživatele. Za těch pár měsíců vzniklo hodně out of the box nápadů (ze kterých by klidně šlo dneska udělat několik nových startupů), ale tehdy to bylo moc brzy na nějaké razantní změny. Nakonec jsme i díky tomu spolupráci ukončili, protože v těch mantinelech mezi kterými jsme se mohli pohybovat, nebylo možné se posunout dostatečně dál dopředu.

Experimenty z roku 2012 (před iO7)

003
008
013
014-1

Minulý týden mě ale Foursquare mile překvapil, když představil novou aplikaci Swarm. Konečně to vypadá, že se věci hnuly…a Foursquare jsou teď dvě aplikace, což je idea kterou jsem tehdy silně pushoval. Proč dvě aplikace? Protože pokud se má z Foursquare stát Yelp killer, tak ta app nemůže být schizofrenní a první co uživatel uvidí po spuštění je třeba informace, že kalim za rohem v nedalekém baru.

Místo toho bych měl okamžitě vidět relevantní tipy, kam jít v danou chvíli na oběd (pokud je čas oběda) či jiný kontext. Kontext je vlastně ta velká „funkce“, kterou Foursquare díky datům o uživatelích oproti Yelpu má, avšak zatím jej podle mě dostatečne nepoužívá.

Jsem zvědavý, kam se Foursquare nyní posune, když už padly některé zásadní limity a omezení. Jinak Swarm je cool a baví mě :) Video a více fotek najdete na mém oblíbeném webu TheVerge.

Foto: The Verge

Diskuze (0)

Novinka

Anonym