Osmo: revoluční iPad gadget pro děti přímo ze Silicon Valley

Michal PtáčekMichal Ptáček

cosmo_2
0Zobrazit komentáře

Společnost Tangible Play ze Silicon Valley, za kterou stojí bývalí zaměstnanci Disney, Ubisoftu a Googlu, právě představila nový gadget, který by mohl hodně slušně zamíchat s trhem tabletových her pro děti. Osmo, jak se tento produkt jmenuje, totiž kompletně mění způsob, jakým děti se svým iPadem komunikují.

Díky vlastní aplikaci a plastovému zrcátku, které se přichytává na kameru iPadu, totiž Osmo dokáže rozeznávat objekty v reálném světě a následně je implementovat do jednotlivých her, kde s nimi děti mohou následně manipulovat. Hry jsou prozatím k dispozici tři:

Tangram –  logické puzzle, kde se hráči pomocí barevných kostek, které jsou součástí balení, snaží sestavit obrázky, které se zobrazují na iPadu…

Words – v podstatě interaktivnější varianta oblíbené hry Scrabble. Na iPadu se zobrazí obrázek, který hráči musí rozpoznat a následně pomocí písmen sestavit jeho správný název…

Newton –  na závěr to nejlepší. Newton je interaktivní, logická hra s padající kuličkou, kterou musí hráči pomocí přidávání překážek dopravit do cíle. Hra reaguje v podstatě na jakýkoliv předmět, který se před kamerou objeví, včetně libovolné hračky, která může sloužit právě jako překážka. Pomocí tužky a papíru je zároveň možné libovolnou překážku nakreslit.

Celý set se dá aktuálně předobjednat za limitovanou cenu 57 dolarů (s poštovným mimo USA za 75 dolarů) na oficiálním webu. Samotná appka je jinak zdarma ke stažení na App Store.

Nezapomeňte na video nahoře…

tangible
osmo
cosmo_1

 

foto: Tangible Play

Diskuze (0)

Novinka

Anonym