Singapurské „Airbnb“ pro dlouhodobé pronájmy hlásí první investici

Michal PtáčekMichal Ptáček

99_1
0Zobrazit komentáře

Airbnb je prostě fenomén, z čehož stále více a více začíná těžit i spousta nově vznikajících zahraničních služeb, které v podstatě staví na jeho základním konceptu, který si následně přizpůsobí pro potřeby svého domácího trhu. Jednou z nich je i loni v Singapuru založený startup s názvem 99.co, který se právě po vzoru Airbnb zaměřuje na pronájem bytů a ostatních nemovitostí. Narozdíl od něj, se však 99.co soustředí především na dlouhodobé pronájmy.

A že to byl zřejmě správný krok, začínají potvrzovat i první čísla z prozatimní betaverze, ve které jak informuje zahraniční blog E27, lidé zalistovali už více než 2 000 bytů po celém Singapuru (služba každopádně zatím nevydělává žádné peníze a dalších 6 měsíců to prý ani neplánuje).

99.co, jejímž zakladatelem je singapurský podnikatel Darius Cheung, jehož startup WaveSecure odkoupil v roce 2010 technologický gigant McAfee, má za sebou aktuálně také získání první investice ve výši 560 tisíc dolarů. Mezi investory byl například i známý kalifornský akcelerátor/fond 500 Startups, kterého se momentálně účastní také Petr Ocásek se svým startupem Click2stream. Petr vám jinak na CzechCrunchi už brzy formou článku přiblíží, jak to vlastně v 500 Startups chodí.

99co

V 99.co se inspirace nebojí a proto si z Airnbnb vypůjčili i oblíbeného průvodce…

Diskuze (0)

Novinka

Anonym