Kevin Rose z Google Ventures na videu při debatě s anti-tech demonstranty

Michal PtáčekMichal Ptáček

rose_1
0Zobrazit komentáře

Zhruba týden starý incident, při kterém skupina „anti-tech“ aktivistů nespokojených se zvyšujícími se životnímí náklady v San Franciscu demonstrovala před domem investora z Google Ventures Kevina Rose, si určitě pamatujete.

Na internetu se nyní objevilo přibližně 3-minutové video, které zachycuje Rose několik minut po demonstraci, jak debatuje právě s menší skupinou aktivistů z hnutí Counterforce. Rozhovor je každopádně plný nejen zajímavých hlášek, ale také pohledů z obou stran barikády…

Kevin Rose: Přeju vám pěkný den.

Demonstrant: Doufám, že tvůj den nebude stát za nic.

Kevin Rose:  A omlouvám se za tu věc s nájmem (Rose naráží na zvyšující se nájem a celkové životní náklady v San Franciscu, které jsou podle demonstrantů způsobeny startupovou bublinou).

Demonstrant: Zkus o tom přemýšlet…

Kevin Rose: To je ale hlavně věc majitelů nemovitostí ne?

Demonstrantka: Ne, právě že lidí jako ty! Ty odkláníš peníze…

Kevin Rose: Já se jen snažím vytvářet nová pracovní místa…

Demonstrant: Ne, ty vytváříš maximálně 5 pracovních míst pro lidi, kteří se poflakují kolem a cvičí jógu, zatímco my vám pak nosíme kafe.

Demonstrant: Taháte sem lidi, kterým dáváte peníze a práci a oni pak šponují nájmy nahoru…to je realita, kterou jste vytvořili a stále se to zhoršuje…

Demonstrant: Ve skutečnosti ale vůbec nevytváříte žádnou hodnotu…

Kevin Rose: Ale vy přece používáte technologie. Podívej, ty právě teď držíš v ruce Android telefon.

Demonstrant: Protože nemáme jinou možnost, to je svět ve kterém žijeme…

Celé video…

Pro připomenutí ještě transparent z demonstrace, která proběhla chvíli před tím…

Kevin Rose: Parazit!

Zdravíčko, váš soused v ulici (adresa cenzurována), muž zvaný Kevin Rose, je parazit. Možná neparazituje na vás, ale na nás ano, což je důvod proč jsme tady. Abychom vám odhalili, kým skutečně je.

Jako partner ve fondu Google Ventures je Kevin zodpovědný za tok peněz od Googlu směřujících do téhle startupové bubliny, která ničí San Francisco. Startupy, do kterých Kevin Rose investuje, přinášejí následně davy nových mladých podnikatelů, kteří pustoší okolí San Francisca a Oaklandu.

S každou novou technologickou firmou přichází další vlna lidí, kteří v průměru vydělávají 4x více než průměrný zaměstnanec. A my jsme ti, kdo jim nosí kafe, (cenzura), rozvážejí jídlo, hlídají děti a čistí podlahy. Téměř všichni z nich jsou jako Kevin Rose a my už jsme z této mizerné a neudržitelné situace unaveni.“

foto: reprofoto Counterforce

Diskuze (0)

Novinka

Anonym