Spotify kupuje hudební data platformu The Echo Nest

Michal PtáčekMichal Ptáček

spotify_1
0Zobrazit komentáře

Spotify zhruba před hodinou pomocí tiskové zprávy oznámilo, že kupuje hudební data platformu The Echo Nest, která se zaměřuje například na personalizované doporučování skladeb dle vkusu uživatele.

Služba samotná funguje už od roku 2005, přičemž mezi její zákazníky patří například Intel, Coca-Cola, Nokia, MTV, Vevo nebo například Rdio, které se samozřejmě řadí k největším konkurentům samotného Spotify. Rdio se však údajně ničeho obávat nemusí, protože podle oficiálního prohlášení mu zůstane API, které od The Echo Nest využívá, i nadále k dispozici.

„Byli jsme fanoušky The Echo Nest už velmi dlouhou dobu a jsme poctěni tím, že se nyní tento talentovaný tým připojí ke Spotify. Chceme, aby lidé poslouchali více hudby a proto se extrémně soustředíme na to, abychom našim uživatelům nabídli ten nejlepší možný uživatelský zážitek. V tomto případě je to pak vše o tom vytvořit nejlepší hudební platformu na této planetě“, říká Daniel Ek, spoluzakladatel a výkonný ředitel Spotify (na fotce vpravo)

I přes akvizici The Echo Nest, který od investorů na investicích během let sesbíral 25,6 milionů dolarů, se žádné stěhování konat nebude a firma nadále bude působit ze svých kanceláří v Somerville ve státě Massachusetts.

Cena celé transakce bohužel není známa.

foto: Spotify

Diskuze (0)

Novinka

Anonym