Šance, že se Silicon Valley stane samostatným státem je zase o něco větší

Michal PtáčekMichal Ptáček

kalifornie_h1

Kalifornie po plánovaném rozdělení (mapa via kqed.org): oranžová – Stát Jefferson, bledě modrá – Severní Kalifornie, zelená – Silicon Valley, žlutá – Centrální Kalifornie, fialová – Západní Kalifornie, červená – Jižní Kalifornie

0Zobrazit komentáře

Zhruba v prosinci loňského roku se veřejně opět začalo mluvit o tom, že by Kalifornie v podobě jaké ji známe, mohla být brzy minulostí. To když technologický investor Tim Draper, který investoval například do služeb jako Skype nebo Hotmail navrhl, že vzhledem k vývoji jakým tento třetí největší americký stát prochází, by bylo výhodné ho rozdělit na šest nezávislých částí.

Konkrétně Severní Kalifornii, Západní Kalifornii, která by zahrnovala například Los Angeles, Jižní Kalifornii, Centrální Kalifornii, Stát Jefferson a právě Silicon Valley, jehož součástí by bylo například San Francisco, Palo Alto, Mountain View, Cupertino a podobně.

Jakoliv utopická se tato myšlenka může zdát, pravda je taková, že Tim Draper a spol. jsou nyní jejímu reálnému provedení zase o něco blíže. Tento týden totiž dostali od státu Kalifornie zelenou a ve své vizi tak mohou dále pokračovat. Dalším krokem, který musí aktuálně udělat, je získat 807 615 hlasů od registrovaných voličů a to vše už do poloviny července tohoto roku.

Pokud se podaří, tak proběhne referendum, kde o osudu návrhu rozhodnou samotní obyvatelé Kalifornie. I v případě úspěchu však ani pak nemusí být úplně vyhráno, jelikož celá akce může ve finále ztroskotat na obstrukcích ze strany politické opozice.

Takhle by vypadala Kalifornie po rozdělení (mapa via kqed.org): oranžová – Stát Jefferson, bledě modrá – Severní Kalifornie, zelená – Silicon Valley, žlutá  – Centrální Kalifornie, fialová – Západní Kalifornie, červená – Jižní Kalifornie

mapa_kalifornie_1

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym