Snapchat znovu reaguje na hack, který zveřejnil data 4.6 milionů uživatelů a chystá změny

Michal PtáčekMichal Ptáček

snapchat_HH
0Zobrazit komentáře

Nekonečná sága Snapchat pokračuje. Poté, co byla na Nový Rok díky bezpečnostní chybě zveřejněna data 4.6 milionů uživatelů této sociální sítě, byl na tahu znovu Snapchat samotný a také tak činí.

Na oficiálním blogu se tak nyní objevuje reakce celou situaci dále vysvětlující. Podle Snapchatu se funkce Find Friends(více viz jeden z předchozích článků), která je za tento problém zodpovědná tím, že umožnuje hromadně párovat telefonní čísla s uživatelskými jmény, dočká s chystaným updatem aplikace úpravy, která dovolí uživatelům ji po ověření jejich telefonu nastavit jako neaktivní, čímž se stanou nedohledatelnými.

Snapchat zároveň v kódu omezí maximální počet dotazů, které lze „volat“, čímž zabrání tomu, aby se data dala pomocí scriptu hromadně porovnávat a následně párovat. Před únikem dat žádné takové omezení k dispozici nebylo, což se samozřejmě v praxi ukázalo jako problém.

Autoři Snapchatu zároveň zveřejnili email: security@snapchat.com, na který jim mohou psát dobrovolníci, kteří objeví jakoukoliv další bezpečnostní chybu.

Pro připomenutí náhled zveřejněných dat (poslední dvojčíslí je cenzurované)
snapchat_22

foto: Ted Murphy/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym