Další konkurence pro Spotify, Rdio a další se blíží. Je podpořena 60 milionovou investicí a stojí za ní Dr. Dre

Michal PtáčekMichal Ptáček

beats_music_1
0Zobrazit komentáře

Řady hudebních streamovacích služeb brzy rozšíří další hráč. Jmenuje se Beats Music a jak už název tak trochu napovídá, stojí za ním americký rapper Dr. Dre a hudební producent Jimmy Iovine.

Služba, která je do začátku podpořena zhruba 60 milionovou investicí v dolarech, se představí už tento měsíc, konkrétně 21. ledna, kdy bude oficiálně zpřístupněna americkým uživatelům. Nezapomíná se však ani na Evropu včetně České republiky, která se objevila na seznamu podporovaných zemí. V tomto případě ale ještě datum oficiálního spuštění není známo.

Co se cen týče, začne se na částce 10 dolarů/měsíc, která uživatelům zpřístupní takřka všechny funkce, které nabízejí konkurenční hudební platformy, od vytváření playlistů, po hledání skladeb podle vkusu. Novinkou pak jak informuje The New York Times, bude funkce „Right now“. Ta uživatele vyzve k zadání čtyř proměnných, kterými jsou: místo, aktivita, osoba a hudební žánr. Na větu typu: „Jsem na pláži a mám chuť zapařit si mými přáteli na dance-pop“, pak aplikace například doporučí interprety jako Chemical Brothers, Lady Gaga nebo Janet Jackson…

Co se podporovaných platforem týče, hlavním cílem jednoznačně budou mobily. Beats Music bude dostupné jak pro iOS a Android, tak Windows Phone.

Zájemci, kteří chtějí být informováni o spuštění služby v České republice, se můžou samozřejmě přihlásit do newsletteru.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym