Další e-commerce gigant začne pravděpodobně přijímat Bitcoiny

Michal PtáčekMichal Ptáček

bitcoin_1
0Zobrazit komentáře

Virtuální měna Bitcoin začíná po menší stagnaci v poslední době zase nabírat dech, čemuž přispívá i pozitivní přístup několika velkých hráčů na trhu e-commerce, kteří ji začínají postupně podporovat.

Tím dalším, který by se k Bitcoinu měl postavit pozitivně, by podle všeho měl být americký e-commerce gigant Newegg, který s více než 18 miliony zaregistrovanými zákazníky a hodnotou, kterou Forbes odhaduje přibližně na 3 miliardy dolarů, patří mezi největší online prodejce v USA. O podpoře Bitcoinu z jeho strany už se šušká dlouho, až včera ale vše nabralo hodně reálné obrysy, kdy se na jeho oficiálním Twitter účtu objevila reakce na jeden z dotazů zákazníka, který se zajímal, jestli Newegg už tedy platbu v Bitcoinech příjímá. Oficiální odpověd by se pak dala přeložit zhruba tak, že zpráva je na cestě a čeká se na oficiální pokyn, kdy bude tato novinka moct být oznámena.

Dalším větším e-commerce portálem, který začal aktuálně platby v Bitcoinech přijímat, je jinak například online prodejce Overstock, který tento krok oznámil včera.

foto: zcopley/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym