V Berlíně vzniká nový inkubátor, který podpoří spičkové vývojáře

Michal PtáčekMichal Ptáček

berlin_3
0Zobrazit komentáře

V poslední době si Evropa na nedostatek podpory startupů rozhodně stěžovat nemůže. Inkubátory, akcelerátory a investiční fondy vznikají doslova jako houby po dešti a možností jak si zajistit podporu, je tak stále více.

Nejnovější inkubátor, který stojí za řeč a který by se měl v Evropě, konkrétně pak Berlíně brzy představit, se jmenuje MINE. Jeho zakladatelem je německý podnikatel Rolf Herken, jenž v roce 1986 založil společnost Mental Images, jejíž digitální technologie byly použity například ve filmových sériích Harry Potter nebo Matrix, aby ji následně v roce 2007 prodal americkému gigantovi NVIDIA.

Zajímavých vlastností inkubátoru MINE bude hned několik…

  • týmy složené vesměs z vývojářů se budou soustředit na projekty/prototypy z oblastí jako: umělá inteligence, robotika a energie
  • členové týmů budou po celou dobu účasti pobírat plat odpovídající průměrnému platu v daném oboru
  • pokud se daný projekt/prototyp během 18-24 měsíců bude vyvíjet slibně, založí se následně společnost, ve které si konkrétní tým a inkubátor rozdělí podíly. V této fázi také do hry vstoupí sesterská společnost inkubátoru Reality Ventures, která zajistí potřebné financování, tak aby se tým mohl dále soustředit na práci a vývoj.

MINE bude fyzicky působit v Berlíně a San Franciscu. Zajímavý je i jeho management, kde najdeme například Larryho Teslera, který předtím působil na pozici jednoho z hlavních vývojářů v Applu.

foto: Boon Low/Flickr

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym