StarCube chystá zajímavé novinky a už hlasí 30 přihlášených projektů

Pavel HoralíkPavel Horalík

starcube_2
0Zobrazit komentáře

Nejstarší a největší český akcelerátor StarCube nedávno spustil přihlášky na další tříměsíční běh, ve kterém bude hledat nejenom projekty zaměřené na informační technologie, ale také elektronické, strojírenské, medicínské nebo chemické inovace a nápady s podnikatelským potenciálem.

„Letos nabízíme zajímavé možnosti především pro hardware projekty, kterým můžeme poskytnout klimatické komory pro testování, mentory, zkušenosti s vývojem a prototypováním a také pomoc při výrobě finálních prototypů. S takovým servisem jsme široko daleko jediní, kdo něco takového nabízí.“  řekla nám Helena Továrková, PR manažerka StarCube.

Zatím se jedná o téměř 30 projektů, které se do dnešního dne přihlásily. Registrace ale probíhá až do 12. ledna 2014. Pro ty, kteří to stihnou ještě do této neděle, pak chystají organizátoři workshop, na kterém si týmy budou moci ověřit, zda o jejich produkt budou mít zákazníci zájem.

Za celou dobu se do StarCube přihlásilo již více než 600 zájemců, přes 150 z nich program absolvovalo. Z jejich projektů vzniklo dosud celkem 16 firem. Tyto firmy vytvořily přes 100 nových pracovních míst a získaly investice v souhrnné hodnotě více než jeden milion amerických dolarů. K úspěšným firmám, které akcelerátorem prošly, dnes patří například GINA, Skypicker, Reservio nebo Videoflot.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym