Hinge, seznamovací aplikace s algoritmem ze CIA

Michal PtáčekMichal Ptáček

hinge_2-580×435
0Zobrazit komentáře

Seznamek je na světovém ale i českém internetu v současnosti více než dost. Trendem poslední doby jsou pak zcela určitě mobilní seznamovací aplikace, kam můžeme zařadit například počiny jako OkCupid, Tinder nebo Grouper, kterým se nedávno podrobně věnoval Olda Neuberger na svém blogu.

Jedním z dalších zajímavých hráčů na trhu seznamování, který o sobě v poslední době dává hodně vědět, je pak nedávno redesignovaná aplikace Hinge, která má oproti ostatním jednu zajímavou přednost. Konkrétně nový „matchovací“ algoritmus sledující obrovské množství nejrůznějších metrik, který je vyvíjený bývalým zaměstnancem CIA a který kombinuje to nejlepší z ostatních seznamovacích aplikací, čímž vám údajně umožní vybrat toho opravdu nejideálnějšího možného partnera. „Je to jako z jiného světa“ prohlásil o algoritmu během rozhovoru pro Business Insider zakladatel startupu Justin McLeod.

Díky plnému propojení s Facebookem, vám také Hinge nabízí k seznámení především přátele vašich přátel, čímž se snaží minimalizovat pravděpodobnost, že vaším nově zvoleným partnerem bude ten podivný chlapík ze křoví.

Hinge, které bylo založeno v roce 2011 ve Washingtonu D.C a na investicích získalo celkem 5.25 milionů dolarů, prozatím funguje na východním pobřeží USA, konkrétně v New Yorku, Bostonu, Philadelphii a již zmíněném Washingtonu D.C. Brzy by se ale appka měla dostat i do Chicaga a San Francisca.

Kvůli velkému růstu v poslední době, se zároveň celý tým bude na jaře 2014 stěhovat do nových prostorů v New Yorku.

hinge_5

foto: Hinge

Diskuze (0)

Novinka

Anonym