3 důvody vysvětlující, proč by se zakladatelé startupů měli naučit programovat…

Michal PtáčekMichal Ptáček

ruby11
0Zobrazit komentáře

Názory na to, zda by zakladatelé startupů měli umět programovat či nikoliv, se hodně různí. Někteří jsou pro, někteří jsou proti, další zase tvrdí, že záleží na konkrétním případu.

Jedním z jednoznačných podporovatelů, je pak například zakladatel projektu Alumnify Aj Agrawal, který sepsal pro magazín Entrepreneur.com článek s 3 důvody, které vysvětlují, proč je podle něj dobré, když jeden ze zakladatelů programovat umí. Přinášíme vám jejich překlad…

1. Ušetříte čas a peníze – Kolik by mne stálo tohle změnit? Toto byla otázka, kterou jsem si obvykle pokládal, když jsem Alumnify založil. Řešit úpravy zakázkově způsobuje akorát tak bolesti hlavy, vyhazování peněz a ztrátu času. Když jste schopni si toto řešit sami, nejenže ušetříte, ale pomůže vám to zároveň i lépe porozumět vašemu produktu.

2. Změníte způsob jakým přistupujete k problémům – Steve Jobs jednou řekl „Všichni v této zemi by se měli naučit programovat, protože vás to naučí přemýšlet“. Lidé často říkají, že naučit se programovat je jako začít se učit nový jazyk, ale podle mého názoru je to spíše jako když skládáte puzzle. Musíte si váš projekt rozdělit do menších částí a ty pak zkombinovat tak, abyste vytvořili něco nového. Schopnosti, který díky programování získáte, pak nejsou omezené pouze na počítače, protože bude schopni stejným způsobem řešit i ostatní problémy.

 3. Jednodušší přístup k penězům od investorů  – Ačkoliv možnost zaujmout investory by samozřejmě neměla být hlavním důvodem pro to naučit se programovat, peníze jsou tím, co váš startup drží při životě. Investoři vás automaticky začnou brát vážněji v momentě kdy zjistí, že jeden ze zakladatelů programuje. Nevěříte mi? Porozhlédněte se po nějakém ze startupových akcelerátorů a zjistíte ,že ve většině z nich se vás zeptají, zda jeden z vás umí programovat, či nikoliv.

Celý článek v originále najdete zde.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym