Způsobí služba Worthworm malou revoluci ve vyjednáváních mezi startupy a investory?

Michal PtáčekMichal Ptáček

worthworm
0Zobrazit komentáře

Americký podnikatel (Skymall) a nyní angel investor Alan Lobock přichází na trh s interesantním nástrojem, který si klade za cíl zjednodušit vyjednávaní o investicích mezi zakladateli firem a investory, během kterých si občas obě strany tak trochu pohrávají s ohněm a výsledkem samozřejmě bývají diametrálně odlišné představy o valuaci.

Nástroj, který by toto měl usnadnit se jmenuje Worthworm a funguje následovně. Jako majitel firmy odpovíte co nejpřesněji na zhruba 70 otázek (vaše příjmy, velikost trhu…), které software vyhodnotí a na jejich základě stanoví její orientační hodnotu s tím, že vám zároveň poradí, které části firmy vylepšit, tak aby se valuace ještě zvedla. Investorům naopak poté poskytne cenné informace za zákulisí společnosti, včetně potencionálních možností exitu v budoucnu.

Worthworm, který už stihl zaujmout i taková média jako Forbes, VentureBeat nebo Wall Street Journal, v současnosti nabízí tři druhy premium účtů. Základní verze začíná na 59 dolarech, nejdražší poté končí na částce 99 dolarů. K dispozici je také 14 dní zkušební verze.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym